Εφημερίδες:

http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/31623.pdf

----------------- 

Εφημερίδες 15/10:

http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/49546.pdf

----------------------

ΔΕΙΤΕ: ΝΕΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 http://tv.alfavita.gr/?id=r8X_SFRuu0A

-----------

Εφημερίδες 11/10  ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...:  http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/49858.pdf

-----------

Απίστευτο θράσος του υπουργείου Οικονομικών που εμπαίζει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, με την ανακοίνωση λειψών στοιχείων…  και που μιλάει για φορολογική δικαιοσύνη!!!

Διαβάστε, τι  γράφουν οι εφημερίδες σήμερα: 10/10 

   http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/42973.pdf

----------------------

Διαβάστε τις εφημερίδες που αναφέρονται στις αθλιότητες κατά των πολυτέκνων με συγκεκριμένα παραδείγματα:

               1. 8/10 /2011  http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/72497.pdf

               2. 9/10/2011 http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/19017.pdf

                   3. 7/10/2011 http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/23764.pdf

        Το επίδομα Γάμου καταργείται(ΓΙΑΤΙ άραγε;), ενώ  το επίδομα παιδιού μετά  το 4ο μειώνεται… σύμφωνα με το ν/σ με κωδικό όνομα: «ΗΡΩΔΗΣ».

        Το αφορολόγητο όριο του πολύτεκνου (με 4 προστατευόμενα παιδιά) από 25.500€(2010) μειώνεται στις 23.000€(Ιούλιο) και τώρα στις 15000€…, που σημαίνει επί πλέον φόρος από ότι πληρώσαμε το 2010... κατά 2.750€!!!

------------

Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε....  το Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου

για την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας την  1η Νοεμβρίου 2009

  

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, απευθύνω θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας και στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας που εδώ και δεκαετίες, μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας. ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να σας δείξει και θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα.

Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν.

Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη.

 

 

                                 Κρίμα,  κ. Πρωθυπουργέ..., σε 20 μέρες τι θα μας πείτε;

                                   Τα παιδιά μας αηδίασαν και έφυγαν στο εξωτερικό...

                                Οι νέοι μας δεν κάνουν οικογένειες, που σκέψη για παιδιά...

                                                         Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε;

          Με ποιο δικαίωμα εδώ και 2 χρόνια, καθημερινώς  "κάποιοι" μας τρομοκρατούν;;;

  

                                                                                                      -------------

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες από τους οποίους προκύπτει η μέση συνολική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

 Και μας λένε ότι στα δηλωμένα συνεπώς εισοδήματα διασφαλίζεται...  η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη!
Μας δουλεύουν δηλαδή και από πάνω....
ΔΕΙΤΕ:
Αναλογικότητα και εσωτερική δικαιοσύνη έχει μόνο η πρόταση της ΑΣΠΕ, που από χρόνια σας έχουμε καταθέσει, η οποία λέει:

Το οικογενειακό εισόδημα να διαιρείται διά του αριθμού των μελών της οικογένειας (δηλ. γονέων και τέκνων) και το προκύπτον εισόδημα να φορολογείται ατομικώς. Παράδειγμα: οικογενειακό εισόδημα 30.000 : 6 (πατέρας, μητέρα, τέσσερα τέκνα) ίσον 5.000 ευρώ για τον καθένα. Αυτό το εισόδημα θα φορολογείται ξεχωριστά για το κάθε μέλος της οικογένειας.

                                                            Τολμάτε;

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/2750.html

====================

Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τoν Yπουργό Οικονομικών για τη διατήρηση των ευεργετικών διατάξεων για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αθήνα, 13.10. 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Αξιότιμο Yπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: Διατήρηση των ευεργετικών διατάξεων για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια που στην ουσία έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στα πρόθυρα της καταστροφής και ενόψει  της ανάγκης να συγκεντρωθούν από το Δημόσιο πόροι, για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, υιοθετεί μέτρα που αντιβαίνουν στην κοινή  λογική και κυρίως δοκιμάζει τα όρια αντοχής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι πολύτεκνοι.
Με τις νέες εξαγγελίες που έρχονται προς ψήφιση από την Κυβέρνηση στέλνει τους πολυτέκνους στο «εκτελεστικό απόσπασμα», αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ παραπάνω φόρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά και η δραματική περικοπή όλων των φοροαπαλλαγών θα αναγκάσουν τις πολύτεκνες οικογένειες να βρεθούν σε πραγματικό αδιέξοδο. Οι ρυθμίσεις αυτές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολυτέκνους στην εξαθλίωση και θα αποτρέψουν τα νέα ζευγάρια από την απόκτηση παιδιών, ειδικά σήμερα που το μέγιστο εθνικό πρόβλημα είναι το Δημογραφικό αλλά και να φέρει σε πλήρη απόγνωση όσους τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύτεκνοι δίνο!
ντας βάση και στις ισχύουσες νομοθετικές αποφάσεις της πολιτείας. Οι πολύτεκνοι αποτελούν το κύτταρο της βιωσιμότητας τόσο της Ελλάδας όσο και της Ελληνικής οικονομίας και εγώ προσωπικά ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας δεν μπορώ να ξεχάσω τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού περί προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας οι οποίες έμειναν μόνο στα λόγια. 
                          

   Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους του Υπουργείου για την αποκατάσταση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τα επίπονα οικονομικά μέτρα που ήδη απεφάσισε η κυβέρνηση;

2. Ποιες είναι οι ακριβείς προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αλλαγή ή όχι των άρθρων 33,34 και 38 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου;

                                                                                         

    Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                
   Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Πρόσφατα άρθρα