Η Γ.Γ. της ΑΣΠΕ κα Δήμητρα-Ινές Αγγελή εκπροσώπησε την ΑΣΠΕ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 και ώρα 12.00,για να εκθέσει τις απόψεις μας σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις». 

 

Δείτε την παρέμβασή της ΕΔΩ από το λεπτό 1:00:36 μέχρι 1:07:36

 

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο υπομνήματος με τα θέματα που θέτει η ΑΣΠΕ για σχόλια/βελτιώσεις. 

 

O Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης και η λοιπή πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικ. δεν εισάκουσε τις τεκμηριωμένες απόψεις μας και για μία ακόμη φορά, το ν/σ πέρασε από τη Βουλή χωρίς καμία τροποποίηση - βελτίωση. Φαίνεται ότι οι απόψεις των φορέων δεν λαμβάνονται υπόψη από τους αρμόδιους, αφού ούτε εκ των προτέρων διαβουλεύονται με τους φορείς, ούτε εκ των υστέρων λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις τους.

Το ν/σ είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά για να είναι αποτελεσματικό ως προς τις προθέσεις και τους στόχους του έπρεπε να επέλθουν οι βελτιώσεις που ζητήσαμε.

Η Κυβέρνηση και η Βουλή οφείλουν να μην νομοθετούν ερήμην των κοινωνικών φορέων και της εμπειρίας που ορισμένοι τουλάχιστον εξ αυτών "κουβαλούν" - όπως π.χ. με την ΑΣΠΕ -, αλλά να συνεργάζονται για το καλό της χώρας και των πολιτών της. Μόνο όφελος θα μπορούσε να προκύψει από μια τέτοια συνεργασία. 

Πρόσφατα άρθρα